Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este o procedura estetica ce are ca scop remodelarea nasului. Cunoscuta in popor sub denumirea de ”operatia la nas” este una dintre cele mai comune proceduri estetice in zilele noastre. Faptul ce face aceasta interventie atat de comuna este data de influenta aspectului nasului in raport cu fizionomia fetei. Aparitia disproportionalitatii nazale sau semnalarea unor deficiente in procesul de respiratie sunt principalele motive pentru care aceasta interventie este atat de comuna.

Prin operatia de rinoplastie, pacientii doresc sa remedieze 2 probleme principale:

 • Probleme ce tin de estetica fetei;
 • Probleme ce tin de respiratie;

Probleme ce tin de estetica fetei

Un nas asimetric ce prezinta disproportionalitati sau defecte nazale este o problema destul de sensibila pentru persoanele ce prezinta aceste defecte. In general aspectul unui nas neuniform afecteaza in principal stima de sine. Acestia se simt jenati de aspectul nasului  si uneori sunt priviti insistenti de cei din jur.

Cu ajutorul operatiei de rinoplastie se imbunatateste aspectul și proportiile nasului precum si armonia trasaturilor faciale. Stima de sine a pacientilor creste, acestia scapand rapid de teama de a fii priviti.

Principalele imbunatatiri sunt:

 • Reducerea dimensiunii nasului in raport cu trasaturile fetei prin realizarea unei fete bine proportionata;
 • Scaderea latimii nasului la nivelul bazei nazale si a varful nasului;
 • Corectarea varfului nasului in cazul persoanelor ce au nasul ”cazut” (tip bulb) sau din contra ”ridicat”;
 • Ingustarea narilor in cazul in care acestea sunt proeminente;
 • Remedierea asimetriilor in cazurile in care pacientii prezinta si deviatii de sept;

Probleme ce tin de respiratie

Problemele de respirație pot provoca infecția sinusurilor, sângerarea nazală, obstrucția nărilor, sforăit și în cele din urmă funcționarea defectuoasă a sistemului circulator.

Lipsa oxigenului la nivelul creierului duce la aparitia hipoxiei. Aceasta se manifesta prin senzatia de oboseala si epuizare. Apar ametelile iar intregul organismul este lipsit de vlaga.

In urma operatiei de rinoplastie, pacientului ii sunt curatate caile respiratorii, sangerarea nazala dispare, narile nu mai sunt obstructionate iar sforaitul devine o amintire.

Candidatul ideal

În general rinoplastia se face după depășirea pubertății. Intervenția după pentru ca modificările aduse să se armonizeze bine cu proporțiile feței.

Pentru acest tip de intervenție trebuie să aibă o stare fizică general bună, sănătatea mentală să fie în parametri optimi și să fie auto-motivați. De asemenea, pacientul trebuie să fie nefumător sau să renunțe la fumat o perioadă (minim 2 săptămâni) până la momentul intervenție.

În cazul în care pacientul este impulsiv sau trece printr-o perioadă mai stresantă intervenția de rinoplastie se poate amâna până când aceste probleme se atenuează. Pacienții diagnosticați cu boli cronice sau acute nu pot fi supuși acestei intervenții.

Cum se realizeaza operatia de rinoplastie?

Rinoplastia se poate realiza sub anestezie locală sau generală. Cea mai bună soluție fiind anestezia generală. În funcție de complexitatea operației, aceasta poate să dureze între 1,5 și 2 ore. În primele 24 h după intervenție pacientul rămâne în clinică și nu va putea să respire pe nas. Trebuie menționat faptul că în unele cazuri după intervenție fața va fi umflată și există posibilitatea să apară vânătăi.

După operația de rinoplastie riscul de apariție a durerii este minim. Intervenția chirurgicală se realizează într-un cabinet complet utilat cu echipamente medicale moderne și personal cu experiență vastă.

Tipuri de rinoplastie

Operatia de rinoplastie se realizeaza prin 2 metode:

 • operatia inchisa;
 • operatia deschisa.

Rinoplastia inchisa

Este interventia recomandata de catre medicii ORL-isti. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unor mici incizii la nivelul narilor pentru a permite introducerea intrumentelor medicale de remodelare a narilor. Prn aceasta metoda, aparitia cicatricilor post operatorii sunt minime, acestea fiind interne, nefiind vizibile cu ochiul liber.

Rinoplastia deschisa

Fata de rinoplastia inchisa, operatia de rinoplastie deschisa se realizeaza prin incizii la nivelul columei (portiunea ingusta ce separa narile). Interventia consta in expunerea oaselor si a cartilajelor nazale, medicul ORL-ist avand acces total in schimbarea anatomica a nasului.

In cadrul clinicii tipul de operatie folosita este rinoplastia inchisa. Utilizam aceasta metoda pentru a oferii pacientilor un grad ridicat de confort si o recuperare cat mai rapida.

Apelând la serviciile Dr. Marin Voica pacienții beneficiază de servicii ireproșabile, realizate de echipa de profesioniști în chirurgia plastică. În urma intervenției pacientul va observa îmbunătățirea simetriei nasului și corectarea problemelor respiratorii.

Rezultate

Opinii pacienti

 • M-am operat de curand la Domnul Doctor Marin Voica.Rinoplastia s-a realizat prin metoda inchisa si vreau sa spun ca am ramas placut surprinsa deoarece nu am avut dureri deloc,nici vanatai si nu pot spune decat ca ma simt extraordinar.Sunt foarte multumita de rezultat.
  Cu cea mai mare sinceritate ,vreau sa va spun ca am facut cea mai buna alegere si il recomand din tot sufletul si cu toata increderea pe Domnul Doctor,care este un adevarat profesionist dar si un om de milioane in afara de faptul ca este medic.
  Cu tot respectul meu si multumiri ,nota 10+ Domnului Doctor Marin Voica.

   

  Mihaela

 • Acum o saptamana m-am operat la domnul Doctor Marin Voica de rinoseptoplastie si sunt multumita! Operatia a fost de tip inchis si din acest motiv nu am nici un fel de cicatrici! Am stat internata doar o zi si o noapte, nu am avut vanatai si nici dureri. A existat doar o stare de discomfort in primele doua zile deoarece am respirat pe gura. Programarile cu privire la operatie au fost mereu respectate si nu a trebuit sa astept niciodata inaintea consultatiei.
  Cred ca am luat cea mai buna decizie atunci cand l-am ales pe domnul doctor, iar acum nasul meu arata perfect.
  Il recomand cu drag!

  Stefan M

 • Buna ziua. numele meu este Andreea Bita si saptamana trecuta m-am operat la domnul doctor Marin Voica de deviatie de sept si rinoplatie si sunt extrem de incantata de rezultat. Operatia a decurs extreme de bine, recunosc sunt cel mai panicos om si imi este foarte de frica de operatii, ace, doctori, anestezii, insa va spun ca nu am avut nicio durere si m-am invinetit foarte putin. Dupa anestezie am fost ok, nu mi-a fost rau, nu am avut ameteli, simteam doar un pic de presiune pe nas din cauza meselor.
  Il recomand cu mana pe inima pe domnul doctor Voica, este un doctor calm, cald, care intelege nevoia pacientului. Din partea mea, nota 10+ !
  Am uitat sa mentionez, am cel mai frumos nas! 🙂

  Andreea Bita

 • M-am operat acum o saptamana la Dr. Marin Voica. Un doctor extraordinar, o persoana minunata, amabila, modesta. La consultatie prezinta avantajele si dezavantajele operatiei. Are rabdare sa explice si iti expune realist ce urmeaza sa se intimple, nu face promisiuni gratuite. Prioritatea este starea finala a pacientului nu un rezultat in aparenta fantastic pe moment si o agravare ulterioara. Se intereseaza de starea pacientului dupa operatie. Tin sa mentionez ca eu am fost un caz mai dificil pentru ca am avut in trecut o operatie de deviatie de sept nereusita la un alt medic, insa Dr. Voica a reusit sa repare gresala acestuia, acum nasul meu este mai mic decat inainte si cu o forma frumoasa si totul fara nici un fel de durere. Recomand cu incredere!

  Mirela Barbu

Consultatie 150 lei

Dr. Marin Voica

Peste 30 de ani de experiență | Chirurgie ORL | Rinoplastie | Rinoseptoplastie | Deviație de sept 

Vreau o programare