Operația de rinoplastie este o intervenție ce necesită o recuperare treptată. Prin tehnica inchisă,apariția echimozelor și umflarea țesului periocular este destul de rară. Acest fapt se datorează decolării minime de țesut. În cazul apariției acestora, perioada de vindecare este de 7 zile, similar cu timpul de purtare a atelei nazale. Se recomandă un antibiotic cu spectru larg și un antiinflamator pentru vindecare, restul face organismul! 
După ce au trecut 24 de ore de la intervenție se îndepărtează pansamentul din interiorul nasului, iar dacă s-a efectuat în același timp și operația de deviație a septului nazal, pansamentul intranasal se îndepărtează la 48 de ore.
 Timp de 2 săptămâni pacientul trebuie să doarmă pe spate pentru a evita presiunile pe zona operată. Expunerea la soare și portul de ochelari trebuie evitat timp de cel puțin o lună.
         Atela nazală se îndepărtează după 5-7 zile de la intervenția chirurgicală, iar firele de sutură (de obidei se aplică 2 fire) se elimină după 7 zile. Procesul de vindecare se realizează în aproximativ 2 săptămâni, însă procesul de cicatrizare se încheie după 6 luni de zile. O intervenție chirurgicală asupra nasului se va face după minimum 6 luni.

Rezultate

Opinii pacienti

 • M-am operat de curand la Domnul Doctor Marin Voica.Rinoplastia s-a realizat prin metoda inchisa si vreau sa spun ca am ramas placut surprinsa deoarece nu am avut dureri deloc,nici vanatai si nu pot spune decat ca ma simt extraordinar.Sunt foarte multumita de rezultat.
  Cu cea mai mare sinceritate ,vreau sa va spun ca am facut cea mai buna alegere si il recomand din tot sufletul si cu toata increderea pe Domnul Doctor,care este un adevarat profesionist dar si un om de milioane in afara de faptul ca este medic.
  Cu tot respectul meu si multumiri ,nota 10+ Domnului Doctor Marin Voica.

   

  Mihaela

 • Acum o saptamana m-am operat la domnul Doctor Marin Voica de rinoseptoplastie si sunt multumita! Operatia a fost de tip inchis si din acest motiv nu am nici un fel de cicatrici! Am stat internata doar o zi si o noapte, nu am avut vanatai si nici dureri. A existat doar o stare de discomfort in primele doua zile deoarece am respirat pe gura. Programarile cu privire la operatie au fost mereu respectate si nu a trebuit sa astept niciodata inaintea consultatiei.
  Cred ca am luat cea mai buna decizie atunci cand l-am ales pe domnul doctor, iar acum nasul meu arata perfect.
  Il recomand cu drag!

  Stefan M

 • Buna ziua. numele meu este Andreea Bita si saptamana trecuta m-am operat la domnul doctor Marin Voica de deviatie de sept si rinoplatie si sunt extrem de incantata de rezultat. Operatia a decurs extreme de bine, recunosc sunt cel mai panicos om si imi este foarte de frica de operatii, ace, doctori, anestezii, insa va spun ca nu am avut nicio durere si m-am invinetit foarte putin. Dupa anestezie am fost ok, nu mi-a fost rau, nu am avut ameteli, simteam doar un pic de presiune pe nas din cauza meselor.
  Il recomand cu mana pe inima pe domnul doctor Voica, este un doctor calm, cald, care intelege nevoia pacientului. Din partea mea, nota 10+ !
  Am uitat sa mentionez, am cel mai frumos nas! 🙂

  Andreea Bita

 • M-am operat acum o saptamana la Dr. Marin Voica. Un doctor extraordinar, o persoana minunata, amabila, modesta. La consultatie prezinta avantajele si dezavantajele operatiei. Are rabdare sa explice si iti expune realist ce urmeaza sa se intimple, nu face promisiuni gratuite. Prioritatea este starea finala a pacientului nu un rezultat in aparenta fantastic pe moment si o agravare ulterioara. Se intereseaza de starea pacientului dupa operatie. Tin sa mentionez ca eu am fost un caz mai dificil pentru ca am avut in trecut o operatie de deviatie de sept nereusita la un alt medic, insa Dr. Voica a reusit sa repare gresala acestuia, acum nasul meu este mai mic decat inainte si cu o forma frumoasa si totul fara nici un fel de durere. Recomand cu incredere!

  Mirela Barbu

Consultatie 150 lei

Dr. Marin Voica

Peste 30 ani de experiență | Chirurgie ORL | Rinoplastie | Rinoseptoplastie | Deviație de sept 

Vreau o programare