Rinoplastia a devenit o intervenție chirurgicala la modă în ultimii ani, punându-se mare accent în personalizarea intervenției. Cu ajutorul acestei tehnici medicale se pot realiza modificări importante asupra nasului.
 • Corectarea mărimii nasului, în raport cu anatomia feței;
 • Remedierea asimetriei nazale sau devierile piramidei nazale;
 • Se pot aduce modificări asupra lățimii nasului la nivelul părți osoase;
 • Eliminarea cocoașelor sau depresiunilor din zona nazală.
          Operația de rinoseptoplastie (rinoplastia) sau deviația de sept se realizează în mod frecvent sub anestezie generală pentru a oferi pacientului un grad cât mai ridicat de confort.           Intervenția chirurgicală poate fi efectuată prin 2 tehnici de lucru: fie prin tehnica deschisă, practicată de majoritatea chirurgilor plasticieni sau prin tehnica închisă. Intervenția prin tehnica deschisă poate prezenta unele neajunsuri cum ar fi prezența unor mici incizii postoperatorii vizibile pentru câteva luni.           Tehnica închisă, recomandată de chirurgul plastician, este pe cât de spectaculară (absența inciziilor vizibile) pe atât de eficientă.           În principiu această tehnică constă în incizii de mici dimensiuni în interiorul nasului pentru a ajunge la cartilajele nazale și la ”cocoașa” nazală. Modificările aduse oaselor și cartilajelor aduc o îmbunătățire funcției respiratorii, cât și un efect estetic plăcut asupra fizionomiei.           La finalizarea intervenției chirurgicale se aplică pansament ce va fi ținut pentru 24–48 ore în funcție de condițiile locale. În zona exterioră a nasului se aplică o atelă pentru 5–7 zile.         În primele 24 de ore de la intervenție, pacientul este internat în clinică pentru a se urmării evoluția stării generale.           Ca orice altă intervenție chirurgicală, rinoseptoplastia prezintă și riscuri. Deși cazurile sunt rare, pot apărea hemoragii sau infecții. Se pot forma vase noi de sânge sau pot râmâne cicatrici la baza foselor nazale. De asemenea, pacienții pot avea o senzație de amorțeală și înțepături chiar și câteva luni după operație.           Din punct de vedere al timpului estimat, intervenția tehnică deschisă necesită 2–4 ore în timp ce intervenția prin tehnica închisă se realizează într-o oră.

Rezultate

Opinii pacienti

 • M-am operat de curand la Domnul Doctor Marin Voica.Rinoplastia s-a realizat prin metoda inchisa si vreau sa spun ca am ramas placut surprinsa deoarece nu am avut dureri deloc,nici vanatai si nu pot spune decat ca ma simt extraordinar.Sunt foarte multumita de rezultat.
  Cu cea mai mare sinceritate ,vreau sa va spun ca am facut cea mai buna alegere si il recomand din tot sufletul si cu toata increderea pe Domnul Doctor,care este un adevarat profesionist dar si un om de milioane in afara de faptul ca este medic.
  Cu tot respectul meu si multumiri ,nota 10+ Domnului Doctor Marin Voica.

   

  Mihaela

 • Acum o saptamana m-am operat la domnul Doctor Marin Voica de rinoseptoplastie si sunt multumita! Operatia a fost de tip inchis si din acest motiv nu am nici un fel de cicatrici! Am stat internata doar o zi si o noapte, nu am avut vanatai si nici dureri. A existat doar o stare de discomfort in primele doua zile deoarece am respirat pe gura. Programarile cu privire la operatie au fost mereu respectate si nu a trebuit sa astept niciodata inaintea consultatiei.
  Cred ca am luat cea mai buna decizie atunci cand l-am ales pe domnul doctor, iar acum nasul meu arata perfect.
  Il recomand cu drag!

  Stefan M

 • Buna ziua. numele meu este Andreea Bita si saptamana trecuta m-am operat la domnul doctor Marin Voica de deviatie de sept si rinoplatie si sunt extrem de incantata de rezultat. Operatia a decurs extreme de bine, recunosc sunt cel mai panicos om si imi este foarte de frica de operatii, ace, doctori, anestezii, insa va spun ca nu am avut nicio durere si m-am invinetit foarte putin. Dupa anestezie am fost ok, nu mi-a fost rau, nu am avut ameteli, simteam doar un pic de presiune pe nas din cauza meselor.
  Il recomand cu mana pe inima pe domnul doctor Voica, este un doctor calm, cald, care intelege nevoia pacientului. Din partea mea, nota 10+ !
  Am uitat sa mentionez, am cel mai frumos nas! 🙂

  Andreea Bita

 • M-am operat acum o saptamana la Dr. Marin Voica. Un doctor extraordinar, o persoana minunata, amabila, modesta. La consultatie prezinta avantajele si dezavantajele operatiei. Are rabdare sa explice si iti expune realist ce urmeaza sa se intimple, nu face promisiuni gratuite. Prioritatea este starea finala a pacientului nu un rezultat in aparenta fantastic pe moment si o agravare ulterioara. Se intereseaza de starea pacientului dupa operatie. Tin sa mentionez ca eu am fost un caz mai dificil pentru ca am avut in trecut o operatie de deviatie de sept nereusita la un alt medic, insa Dr. Voica a reusit sa repare gresala acestuia, acum nasul meu este mai mic decat inainte si cu o forma frumoasa si totul fara nici un fel de durere. Recomand cu incredere!

  Mirela Barbu

Consultatie 150 lei

Dr. Marin Voica

Peste 30 ani de experiență | Chirurgie ORL | Rinoplastie | Rinoseptoplastie | Deviație de sept 

Vreau o programare