Rinoseptoplastia

        Rinoseptoplastia, cunoscută în popor ca „operația la nas” este intervenția chirurgicală ce se realizează în scopul eliminării problemelor de respirație. De asemenea se realizează și din punct de vedere estetic.

        Acest tip de chirurgie plastică îmbunătățește aspectul și proporțiile nasului precum și armonia trăsăturilor faciale și încrederea în sine.

        Problemele de respirație pot provoca infecția sinusurilor, sângerarea nazală, obstrucția nărilor, sforăit și în cele din urmă funcționarea defectuoasă a sistemului circulator.

        În general rinoplastia se face după depășirea pubertății. Intervenția după pentru ca modificările aduse să se armonizeze bine cu proporțiile feței.

        Candidatul ideal pentru acest tip de intervenție trebuie să aibă o stare fizică general bună, sănătatea mentală să fie în parametri optimi și să fie auto-motivați. De asemenea, pacientul trebuie să fie nefumător sau să renunțe la fumat o perioadă (minim 2 săptămâni) până la momentul intervenție.

        În cazul în care pacientul este impulsiv sau trece printr-o perioadă mai stresantă intervenția de rinoplastie se poate amâna până când aceste probleme se atenuează. Pacienții diagnosticați cu boli cronice sau acute nu pot fi supuși acestei intervenții.

        Rinoplastia se poate realiza sub anestezie locală sau generală. Cea mai bună soluție fiind anestezia generală. În funcție de complexitatea operației, aceasta poate să dureze între 1,5 și 2 ore. În primele 24 h după intervenție pacientul rămâne în clinică și nu va putea să respire pe nas. Trebuie menționat faptul că în unele cazuri după intervenție fața va fi umflată și există posibilitatea să apară vânătăi.

        După operația de rinoplastie riscul de apariție a durerii este minim. Intervenția chirurgicală se realizează într-un cabinet complet utilat cu echipamente medicale moderne și personal cu experiență vastă.

        Apelând la serviciile Dr. Marin Voica pacienții beneficiază de servicii ireproșabile, realizate de echipa de profesioniști în chirurgia plastică. În urma intervenției pacientul va observa îmbunătățirea simetriei nasului și corectarea problemelor respiratorii.