Pregătirea pentru operație

          Operatia de rinoplastie se efectuează dupa un consult de către chirurgul plastician. În timpul consultației pacientul trebuie să își exprime clar rezultatul intervenției. Pe baza cerințelor pacientului, chirurgul estetician îi va prezenta acestuia cele mai bune soluții pentru operație și cum se va desfășura intervenția.
          Tot în cadrul consultației, medicul va realiza istoricul medical al pacientului pentru a stabili dacă este sau nu un bun canditat pentru operație. Acest prim consult reprezintă o ocazie pentru pacient de a afla mai multe informații legate de intervenția chirurgicală, avantajele și dezavantajele operației, dar și competența doctorului.
          Pregătirea pentru operație se face cu 2 săptămâni înainte, pacientul având obligația să evite administrarea de aspirină sau de produse antiinflamatoare nesteroidiene (ibuprofen, nurofen, ketoprofen etc.), acestea pot produce sângerări intra și postoperatorii. De asemenea, consumul de tutun și alcool este interzis.
          Cu 12 ore înainte de operația de rinoplastie nu se consumă lichide și alimente.
În timpul consultului, operației și după operație se realizează fotografii pentru prezentarea rezultatelor postoperatorii.