Ingrijiri dupa operatia de rinoplastie

          Operația de rinoplastie este o intervenție ce necesită o recuperare treptată. Prin tehnica inchisă, apariția echimozelor și umflarea țesului periocular este destul de rară. Acest fapt se datorează decolării minime de țesut. În cazul apariției acestora, perioada de vindecare este de 7 zile, similar cu timpul de purtare a atelei nazale. Se recomandă un antibiotic cu spectru larg și un antiinflamator pentru vindecare, restul face organismul! 
          După ce au trecut 24 de ore de la intervenție se îndepărtează pansamentul din interiorul nasului, iar dacă s-a efectuat în același timp și operația de deviație a septului nazal, pansamentul intranasal se îndepărtează la 48 de ore.
          Timp de 2 săptămâni pacientul trebuie să doarmă pe spate pentru a evita presiunile pe zona operată. Expunerea la soare și portul de ochelari trebuie evitat timp de cel puțin o lună.
          Atela nazală se îndepărtează după 5-7 zile de la intervenția chirurgicală, iar firele de sutură (de obidei se aplică 2 fire) se elimină după 7 zile. Procesul de vindecare se realizează în aproximativ 2 săptămâni, însă procesul de cicatrizare se încheie după 6 luni de zile.
          O intervenție chirurgicală asupra nasului se va face după minimum 6 luni.